احتمالا شما هم چرم دوزی فرش را دیده اید و همانطور که میدانید همه ی فرش ها چه ماشینی و چه دستبافت چرم دوزی ندارند. اما واقعا این چرم دوزی فرش یک آپشن مهم است یا فقط تجملی است؟؟
در ادامه ی این مطلب با زیلوکس همراه شوید.
چرا فرش هایمان به چرم دوزی نیاز دارد؟
_ پوشاندن محل میخ یا سوزن خوردگی،کناره فرش و یا پوشاندن کجای ناشی از پایین کشی دستگاه است. چرم دوزی باعث میشود با کم ترین هزینه نواقص بوجود آمده را برطرف کرد.
_ جلوگیری از لیز خوردن فرش، امروزه منازل اغلب دارای کفپوشهایی از جنس سرامیک،سنگ و پارکت میباشد که در صورت سبک بودن فرش، فرش روی متریالهای ساختمانی نام برده لیز خورده و زیبایی چیدمان را دچار تزلزل می نماید. لیز خوردن فرش، اغلب در فرشهایی از جنس ابریشم طبیعی و پلی استر دیده میشود.
_ کیسی فرش، چرم دوزی فرش یکی از راههای مقابله با کیسی فرش یا تاخوردگی در لبه های فرش ماشینی است و میتوان به این روش لبههای زیباتر، صافتر و یکدستی داشت.
چرم دوزی فرش چه ابزاری و مراحلی دارد؟
همانطور که به ذهن میرسد ابزار مخصوص اینکار :
_ سوزن (معمولا سوزن شیرازه دوزی)
_ نخ مخصوص چرم دوزی یا نخ وکس دار
_ چرم طبیعی یا مصنوعی است.
در چرم دوزی یا دور دوزی فرش با چرم نوارهای به عرض ۵ سانت و به طول فرش تهیه نموده و پس از اتمام آهار نوار چرم را در قسمت شیرازه فرش میدوزند.
رای دوخت چرم فرش از پشت نموده و آن را بر روی زمین ثابت میکنند. پس از آن چرم ها را به اندازه مورد نیاز برش داده و به صورت زیگزاگ به فرش متصل می نمایند.
انواع نوار چرمی
بطور کلی دو نوع نوار چرمی وجود دارد:
۱_ نوار چرم طبیعی معمولا از پوست گاو
۲_ نوار چرم مصنوعی
از نوار چرم طبیعی بیشتر برای فرش های دستباف و عتیقه استفاده می شود. و از نوار چرم مصنوعی یا فومی برای فرشهای ماشینی. هرچند بسته به سلیقه افراد، و ارزش مادی و معنوی فرش برای افراد میتوان از نوار چرمی دیگر استفاده کرد.
سخن پایانی
در این زیلوکس به بررسی چرم دوزی فرش ماشینی و فرش ماشینی پرداختیم، این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.