فرش، چه از نوع دستباف باشد و چه از نوع ماشینی، تنوع زیادی در طرح و نقشه دارد که هر کدام با زیبایی چشمنوازی که دارد، میتواند چشم هر بینندهای را به سوی خود جلب کند .به فرشی که طرح و نقشهی آن، برگرفته از طرحهای سنتی و کلاسیک باشد، فرش کلاسیک گفته میشود.به بیانی دیگر، فرش کلاسیک به فرشی گفته میشود که طرح و نقشهی آن، مدرن یا جدید نباشد! واژهیکلاسیک، مفهومی است که به اشیاء و لوازم سنتی و باستانی اشاره دارد و به طور خاص، فرش کلاسیک، به فرشی، با طرح و نقش و نگار سنتی و قدیمی اطلاق میشود. در این محتوا از وبسایت زیلوکس قصد داریم به معرفی فرش ماشینی کلاسیک و خصوصیات مرتبط با آن بپردازیم و همچنین به شما بگوییم این نوع فرش، برای چه نوع دکوراسیونی مناسبتر است. امیدواریم زیلوکس را تا انتها همراهی کنید:
کلاسیک در لغت به چه معناست؟
کلاسیک در لغت به معنای آن چیزی است که معمول، رایج و جدید نیست! امروزه اشیاء و لوازم کلاسیکو سنتی یا لوازمی که طرح و مدل کلاسیک دارند، بسیار مورد توجه و سلیقهی عمومی افراد قرار دارندو از طر حها و مد لهای سنتی، به شدت استقبال میشود.
اگر طرفدار سبک و مدل سنتی و کلاسیک هستید ، باید تم کلاسیک در منزل شما جریان داشته باشد و این میسر نخواهد شد، جز آنکه دکوراسیون منزل خود را به شکلی هوشمندانه، با وسایل کلاسیک چیدمان کنید. فرش به عنوان یک کفپوش که سطح پایینی منزل شما را میپوشاند، نقش مهمی در جلوهی دیداری منزل شما دارد و چنانچه بخواهید منزل را به سمت و سوی یک دکوراسیون کلاسیک و با شکوه سوق دهید، پهن کردن یک فرش کلاسیک خوش آب و رنگ، یکی از مهمترین جلوههای آن است.
انواع فرش کلاسیک از نظر کیفی
همانطور که اشاره شد، فرش کلاسیک به فرشی اطلاق میشود که طرح و نقش های کلاسیک و سنتی دارد. بنابراین این فرش میتواند شاخصهای کیفی متفاوتی داشته باشد.
این فرش چنانچه دستباف باشد، کیفیت آن تابع طرح و نقشه، رجشمار، تراکم، سلامت بافت، نوع گره، الیاف بکار رفته در آن، بافنده، قدمت و بسیاری عوامل دیگر است که در نهایت قیمت آن را تعیین میسازد.
اما چنانچه ماشینی باشد، کیفیت آن تابعی از جنس الیاف بکار رفته، ابعاد، تراکم و شانهها، طرح، رنگ و نقشه، شرکت سازنده و بسیاری علل دیگر است که در نهایت، قیمت و ارزش فرش راتعیین میکنند.
طرح و نقشه در فرش کلاسیک
فرش کلاسیک ، طیف گستردهای از طرح و نقشه را در بر میگیرد و به یک مدل خاص اطلاق نمیشود، بنابراین نمیتوان آن را در گروهی خاص یا کوچک دستهبندی کرد. از آن جا که طرحها و مدلهای سنتی و کلاسیک، معمولا برگرفته از فرهنگ مردمان بومی همان منطقه هستند، فرش کلاسیک با روحیه و خلق و خوی آدمی سازگاری بیشتری دارد. رنگهای بکار رفته در فرش کلاسیک، عموما چندان خاص یا فانتزی نیستند و بیشتر برگرفته از رنگهای سادهی موجود در طبیعت هستند. اختلاف رنگی فاحش در فرش کلاسیک دیده نمیشود و به همین دلیل، نگاه کردن به این فرش ، معمولا به بیننده احساس آرامش و امنیت را القا میکند.
فرش کلاسیک برای چه نوع دکوراسیونی مناسب است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت، انواع فرش کلاسیک برای دکوراسیونهایی که به سبک کلاسیک آراسته شده باشند، مناسب هستند . در هر فضایی اعم از کلاسیک یا مدرن، باید المانهایی مرتبط با همان فضا در دکوراسیون وجود داشته باشد، اگرچه در مواردی نیز میتوان استثنائاتی نیز قائل بود.
در یک دکوراسیون کلاسیک، چنانچه فضایی که قرار است فرش کلاسیک را در آنجا پهن کنید، بزرگ و پر نور است و یا فضای عمومی اتاق، با وسایل و لوازم کمتری آراسته شده، میتوانید از یک فرش پرکارو شلوغ و با تنوع رنگی بالاتر استفاده کنید. از آنجا که نوع چیدمان کلاسیک، معمولا شلوغ و پرکار است، بنابراین شما نمیتوانید در فضاهای کوچک، از فرشهای پرکار استفاده کنید زیرا باعث شلوغی بیشتر فضا و سردرگمی بیننده میشود. در چنین فضاهایی، پهن کردن یک فرش کلاسیک ساده با تنوع رنگی کمتر، میتواند یک گزینهی ایدهآل باشد. اما چنانچه نوع چیدمان، چندان شلوغ نیست، میتوانید به تناسب آن، از یک فرش کلاسیک شلوغ و پر نقش و نگار استفاده کنید.
در نظر داشته باشید که فرش، یکی از اجزای مهم در دکوراسیون منزل محسوب میشود و لازم است طرح و نقشه و رنگ آن با فضای عمومی اتاق و دکوراسیون آن، همخوانی داشته باشد. یک فرش زیبا،هر چقدر هم که چشم نواز و خوش نقشه باشد، اگر در جای مناسبی از آن استفاده نشود، همانند یک وصلهی ناجور باعث عدم هماهنگی در فضا میشود. بنابراین در فضاهای شلوغ و پرکار، نمیتوانید از یک فرش شلوغ نیز استفاده کنید. در اینگونه اتاقها بهتر است با یک نقشهی خلوت و ساده که از رنگهای خنثی و روشن تشکیل شده باشد، فضا را تعدیل کنید.
فرش کلاسیک ، چنانچه چندان پر نقش و نگار و شلوغ نباشد، میتواند برای دکوراسیون سبک مدرن نیز مناسب باشد. از خصوصیات بارز سبک مدرن، خلوت بودن و سادگی فضا است. بنابراین یک فرش کلاسیک ساده که رنگهای آن شاد و ساده باشد، میتواند فضای یک اتاق مدرن را نیز تعدیل کند و اتفاقا به زیبایی آن بیفزاید، البته به شرط آن که هوشمندانه و بجا از آن استفاده کنید.
انتخاب فرش کلاسیک متناسب با سایز اتاق
از آنجا که عموما فرش کلاسیک ، فرشی پر نقش و نگار است و از نقشهی متراکمی تشکیل شده است، باید در انتخاب این نوع فرش، دقت و توجه کافی داشته باشید تا از شلوغی و بدقوارگی اتاق اجتناب کنید.
به طور کلی برای فضاهای بزرگ، بهتر است از فرشهایی با ابعاد بزرگ و با نقش و نگار متراکم استفاده کنید، اما برای اتاقهای کوچک و نقلی، بهتر است از فرشهایی با ابعاد کوچکتر که از تراکم نقشهی کمتری برخوردارند استفاده کنید. همانطور که میدانید هر چه ابعاد فرش بزرگتر باشد و نقشهی آن از تراکم کمتری برخوردار باشد، به این معنی است که طرح و گلهای آن درشت است و همهی ما میدانیم که در آثار هنری، از جمله فرش دستباف و فرش ماشینی ؛ ریزنقشی و تراکم، تاثیر قابل توجهی در قیمت فرش ایفا میکند و هر چه نقشه و تراکم آن بالاتر باشد، قیمت و ارزش آن بالاتر خواهد بود.
کلام آخر
با گرایش افراد به سمت و سوی دکوراسیون سنتی، فرش کلاسیک بیش از پیش مورد توجه و سلیقهی عمومی افراد قرار گرفته است. پهن کردن یک فرش کلاسیک در یک اتاقی که با دکوراسیون سنتی دیزاین شده، مهر تاییدی است تا یک فضای خاص و آرامش دهنده را برای شما ایجاد نماید .
ازین که مخاطب و بسایت زیلوکس بودهاید از شما سپاسگزاریم. امیدواریم همراهی با این مقاله برایتان مفید و سودمند واقع شده باشد.
برای مشاهده سری فرشهای کلاسیک زیلوکس کلیک کنید.