روش پاک کردن لکه از فرش ابریشم

برای پاک کردن لکه از روی فرش ابریشم، تا می‌توانید صبور باشید. تفاوتی نمی‌کند که فرش ابریشم طبیعی در خانه داشته باشید و یا اینکه فرشی ابریشمی مصنوعی ماشینی داشته باشید؛ به هر حال ظرافت و زیبایی این دو فرش در دکوراسیون بی‌نظیر است علاوه بر آن برای تمیز کردن این دو فرش باید دقت بیشتری داشته باشید. البته در صوتی که فرش ابریشم طبیعی در خانه پهن کردید، اهمیت بیشتری به نظافت و حفظ سلامت فرش بدهید؛ زیرا فرشی ارزشمند و گران‌بها در خانه دارید که هیچ‌وقت از رونق نمی‌افتد.

برای پاک کردن لکه از روی فرش ابریشم طبیعی باید نکات شستشوی این فرش را به‌خوبی رعایت کنید تا آسیبی به بافت و الیاف آن وارد نشود. اگر تصور می‌کنید، این کار سخت است، از همین ابتدا پیشنهاد می‌کنم که کار را به کاردان بسپارید و یک قالی‌شویی متخصص پیدا کنید. اما درصورتی‌که می‌خواهید خودتان دست به کار شوید و لکه روی فرش ابریشمی را در خانه از بین ببرید، در ادامه این متن همراه من بمانید تا با نکات و ترفندهای لکه بری فرش ابریشم آشنا شوید.

روش پاک کردن گرد و غبار از روی فرش ابریشم

قبل از هر چیز بهتر است با مواد و متریال به کار رفته در بافت فرش ابریشمی آشنا شوید. این فرش با استفاده از ابریشم طبیعی و مقداری پشم یا کرک بافته می‌شود. ابریشم و پشم در دسته الیاف طبیعی هستند و با دانستن روش‌های محافظت از این الیاف، به‌خوبی می‌توانید از فرش ابریشمی هم محافظت کنید.

علاوه بر آن فرش ابریشم طبیعی با تراکم بسیار بالا و بیشتر اوقات با رجشمار بیشتر از ۷۰ بافته می‌شود. به عبارت دیگر در هر ۷ سانتیمتر مربع ۷۰ گره در عرض و طول فرش بافته می‌شود که تعداد گره‌های آن ۴۹۰۰ عدد  و بیشتر می‌شود. این حجم از بافت گره، ظرافت و زیبایی زیادی برای فرش ابریشمی به ارمغان می‌آورد. اما درعین‌حال به دلیل همین تراکم و نوع الیاف، بافت فرش سخت خواهد شد.

اولین روش برای پاک کردم لکه از روی فرش ابریشم، پاک کردن گرد و غبار از روی آن است. البته این کار هم باید با دقت و روش خاصی انجام شود. بهتر است قبل از جارو کشیدن روی فرش، آن را در محیط بیرون از خانه تکان دهید و گرد و غبار روی فرش را از بین ببرید. بعد از اینکه گرد و غبار داخل فرش تا حدود زیادی از بین رفت، مان آن است که فرش ابریشمی را با جارو تمیز کنید.

روش پاک کردن گرد و غبار از روی فرش ابریشم

روی قالی ها جارو بکشید

برای این کار جاروبرقی را روی تنظیمات  و مکش کم قرار دهید و سطح فرش ابریشم را چند بار جارو بکشید.

علاوه بر آن مراقب باشید که برس جارو را به سمت بالا بکشید تا زبری برس جاروبرقی به الیاف و پرزهای فرش آسیبی نزند و تغییری در شکل ظاهری آن‌ها ایجاد نکند. نکته مهم دیگر در جارو کشیدن فرش ابریشمی و یا هر نوع فرش دستباف این است که در مسیر خاب فرش، جارو بکشید تا به پرزهای آن آسیبی وارد نشود.

شاید برای شما سوال باشد که ره چند روز یکبار باید روی فرش ابریشم را جارو کشید؟ این موضوع کاملا به شرایط و میزان رفت‌وآمد در خانه شما بستگی دارد. اما در کمترین حالت ممکن سعی کنید هفته‌ای یکبار فرش ابریشمی را با جارو تمیز کنید تا مانع ثابت شدن آلودگی در بافت آن شوید.

لکه‌ها رو زود از بین ببرید

روی دیگری که عمر فرش ابریشم را افزایش می‌دهد، مراقبت از آن در هنگام ایجاد لکه است. زمانی که لکه مواد مختلفی مانند چای، قهوه، شیر یا هر لکه دیگری روی این فرش نشست، سرعت عمل داشته باشید و در سریع‌ترین زمان ممکن آن را از بین ببرید. در این صورت احتمال باقی ماندن لکه در بافت فرش به‌شدت کاهش پیدا می‌کند.

موضوع مهم دیگر این است که برای تمیز کردن لکه‌ها نمی‌توانید از هر نوع مواد شوینده‌ای کمک بگیرید. بهترین گزینه برای این کار شامپو فرش است تا آسیبی به بافت و الیاف فرش وارد نشود. علاوه بر آن نحوه پاک کردن لکه‌ها هم اهمیت پیدا می‌کند. سعی کنید سطح لکه را از قسمت بیرون به داخل تمیز کنید. به عبارت دیگر دستمالی که برای تمیز کردن لکه‌ها به کار می‌برید، از قسمت بیرون لکه به قسمت داخلی آن بکشید تا لکه به سایر قسمت‌های فرش نفوذ نکند.

همچنین قبل از اینکه برای تمیز کردن لکه‌ها اقدام کنید، مطمئن شوید که فرش شما رنگ پس نمی‌دهد. برای این کار یک دستمال سفید مرطوب را روی قسمتی مخفی از فرش بکشید. اگر رنگی روی دستمال ننشست، به معنای این است که رنگ پس نمی‌دهد و حالا می‌توانید با اطمینان بیشتری لکه‌ها را پاک کنید.

شستشوی فرش ابریشمی

اگر لکه‌های روی فرش زیاد باشند و یا اینکه بعد از مدت‌ها قصد شستشوی فرش را داشته باشید، بازهم باید نکات مختلفی را در این مرحله رعایت کنید. اولین موضوع این است که از مواد شوینده ملایم استفاده کنید. همچنین زمان پارو کشیدن و خارج کردن آب فرش، این کار ا با ملایمت انجام دهید تا به بافت و الیاف فرش صدمه وارد نشود.

شستشوی فرش ابریشمی

روش از بین بردن بوی نامطبوع روی فرش ابریشم

اگر موادی مانند شیر روی فرش ریخته شده که در گذر زمان بوی نامطبوعی ایجاد می‌کند، برای تمیز کردن آن‌ها از جوش‌شیرین کمک بگیرید. شما در اینجا باید دو کار را انجام دهید. در گام اول باید لکه شیر را از بین ببرید و بعد بوی نامطبوع آن را محو کنید. برای این کار ابتدا با یک دستمال مرطوب و بی‌رنگ لکه را تمیز کنید. همچنین در ادامه با دستمال مرطوب و ترکیبی از جوش‌شیرین روی لکه بکشید تا بوی بدی ایجاد نشود.

 نکات مهم در نگهداری از فرش ابریشمی

حالا که یک فرش گران‌قیمت و ارزشمند در خانه دارید، بهتر است از آن به‌خوبی نگهداری کنید تا زیبایی و ظرافت آن را تا سال‌های طولانی ماندگار نگه دارید. در ادامه نکات مهم برای این کار را بررسی می‌کنیم.

  • جایی که فرش ابریشمی را پهن می‌کنید، بهتر از دارای کفپوش سرامیکی یا پارکت باشید. فراموش نکنید که پهن کردن این فرش در محیط‌های خاکی، گچی و آهکی به بافت فرش آسیب میزند. این مواد قلیایی هستند و در برخورد با الیاف ابریشم باعث خورده شدن آن به‌مرور زمان می‌شوند.
  • اگرچه الیاف ابریشمی در این فرش زیبا بسیار محکم هستند، اما سعی کنید اجسام سنگین مانند پایه مبلمان، کمد و مواردی ازاین‌دست را روی فرش قرار ندهید تا بافت آن تغییر شکل ندهد. برای جلوگیری از حرکت فرش ابریشم روی سطوح لیز مانند سرامیک می‌توانید از ترمز فرش کمک بگیرید.
  • این فرش زیبا گزینه مناسبی برای قسمت‌های پرترافیک خانه نیست. بهتر است آن را در جایی مانند پذیرایی پهن کنید تا کمتر در معرض رفت‌وآمد و پاخور باشد. به یاد داشته باشید که پاخور زیاد می‌تواند سرعت ساییده شدن الیاف فرش را بیشتر کند و رنگ و روی آن از رونق بیافتد.
  • فرش ابریشمی را دور از نور مستقیم خورشید نگه دارید؛ زیرا نور آفتاب تاثیر بدی روی رنگ فرش می‌گذارد.
  • بهتر است هر از چند گاهی جای فرش را تغییر دهید. برای این کار قالیچه را بچرخانید تا مانع فرسودگی آن در گذر زمان شوید.
  • هرچه کمتر فرش ابریشمی را بشویید، عمد مفید آن افزایش پیدا می‌کند. بنابراین پیشنهاد می‌شود با مراقبت بهتر از این فرش، هر سه یا چهار سال یکبار فرش را بشویید.
  • الیاف ابریشم و پشمی موجود در بافت این فرش به‌شدت به بید حساس هستند. برای جلوگیری از آسیب الیاف آن بهتر است فرش در طول روز در معرض هوای آزاد باشد. به‌طور مثال درها و پنجره‌ها را باز کنید و از رطوبت و فضای نمور و نمناک آن را دور نگه دارید. علاوه بر آن برای اطمینان از سلامت فرش می‌توانید از ضد بید هم استفاده کنید.

روش شستشوی فرش ابریشم

در گام اول برای شستشوی این فرش از مواد شیمیایی قلیایی استفاده نکنید. شوینده مناسب شوینده‌ای است که دارای PH خنثی باشد تا رنگ الیاف فرش تغییر نکند. ساده‌ترین و در دسترس ‌ترین شوینده برای این فرش آب و سرکه سفید است که ترکیبی اسیدی است و به بافت فرش آسیب نمی‌زند. علاوه بر آن آب خیلی گرم هم دشمن الیاف ابریشمی است و باعث از بین رفته استحکام آن‌ها می‌شود. بنابراین بهتر است فرش را با آب ولرم یا سرد بشویید.

موقع شستشوی فرش هم حتما از برسی نرم استفاده کنید و از هرگونه فشار و ضربه به بافت فرش خودداری کنید. فراموش نکنید که شما در حال شستشوی یک اثر هنری دستباف و ارزشمند هستید.

ریشه فرش هم سهم بسیار مهمی در زیبایی و درخشندگی فرش دارد . به همین دلیل برای شستشوی آن از ترکیب شامپو فرش و آب استفاده کنید و با یک برس نرم ریشه‌ها را به‌خوبی تمیز کنید. درصورتی‌که ریشه فرش خیلی کثیف شده، با احتیاط مقداری سفیدکننده به آن بزنید، اما مراقب باشید که به سطح فرش وارد نشود.

کلام آخر

در این مقاله روش‌های پاک کردن لکه از روی فرش ابریشم را بررسی کردیم. همچنین نکات مهم در نگهداری از این فرش ارزشمند بیان سد. به یاد داشته باشید که مهم‌ترین شاخصه فرش ابریشمی زیبایی و ظرافت آن است. به همین دلیل حتما در هنگام انتخاب جای مناسب برای پهن کردن ، شستشوی فرش و نگهداری از این اثر هنری به حفظ ظرافت دقت کنید. در این صورت می‌توانید تا سال‌های طولانی زیبایی آن را در خانه خود تماشا کنید و لذت ببرید. با خرید فرش ارزان از فروشگاه زیلوکس از مزایای خرید اقساطی و ارسال رایگان نیز برخورد شوید.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

نظر 5

  1. پاک کردن ادویه رو هم آموزش بدید

  2. برای از بین بردن لکه فرش وینتیج چکار کنیم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

  3. خیلی عالی بود چون این فرش خیلی لطیفه و مهمه چجوری از روی این فرش لکه رو پاک کرد

  4. ممنون از شما

  5. سلام . من چند تا فرش با بافت ابریشمی دارم چون رنگشون روشنه متاسفانه چند تا لکه چایی گرفته که دیر متوجه شدم الان هر کار میکنم پاک نمیشه حالا نمی‌دونم چکار کنم ممنونم اگه راهنمایی کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *