فرش کلاسیک به فرشی گفته میشود که طرح و مدل آن، برگرفته از نقشهها و طرحهای کلاسیک باشد و به عبارت دیگر، فرشی با نقشهی مدرن نباشد. فرشهای کلاسیک، سالها و قرنهاست که زینتبخش منازل و اتاقهای ما ایرانیان بودهاند و در تمام جهان طرفداران بیشماری دارند. اما خرید فرش کلاسیک تابع چه ویژگیهایی است؟ و یا برای چه اتاقهایی، میتوان فرش کلاسیک خریداری نمود؟ آیا برای همهی اتاقها و هر نوع دکوراسیونی، میتوان از فرش کلاسیک استفاده نمود؟ زیلوکس در کنار شماست تا به این پرسشها پاسخ دهد. تا پایان همراه ما بمانید تا به شما از فوت و فن خرید فرش کلاسیک بگوییم؛ به گونهای که زیبایی خود را به بهترین نحو ممکن نشان دهد!
فرش کلاسیک چیست؟
همهی ما، فرش کلاسیک را دیدهایم. فرش کلاسیک همان فرشهایی است که در منزل مادربزرگها و پدربزرگهای ما پهن بودهاند! از معروفترین طرح و نقشهی فرش کلاسیک، میتوان به لچک ترنج و طرح خشتی اشاره کرد. هر فرشی، اعم از دستباف یا ماشینی که طرح و نقشهای قدیمی و سنتی داشته باشد، در گروه فرش کلاسیک دستهبندی میشود.
به غیر از فرشهایی با نقشهی کلاسیک، امروزه فرشهایی با نقشههای بسیار ساده و جدید طراحی و بافته میشود که به فرش مدرن مشهورند. منظور از فرش کلاسیک، این است که طرح و نقشهی آن، قدیمی بوده و مدرن نیست.
مدرن یا کلاسیک بودن یک فرش، ارتباطی با دستباف یا ماشینی بودن آن ندارد و در واقع، فرش کلاسیک یک نوع، از نقشه فرش است نه جنس آن!
راهنمای خرید فرش کلاسیک
چگونه فرش کلاسیک انتخاب کنیم؟
• فرش کلاسیک برای دکوراسیون کلاسیک !
بدیهی است که فرش کلاسیک برای دکوراسیون کلاسیک مناسب است. یک چیدمان و دکوراسیون اشرافی و کلاسیک، با یک فرش کلاسیک، تکمیل میشود و زیبایی آن به حد اعلاء خود میرسد. در یک چیدمان کلاسیک، نمیتوان فرشی مدرن پهن کرد زیرا مانند وصلهای ناجور در کف اتاق، جلوهای بدقواره خواهد داشت.
• برای دکوراسیون شلوغ، از فرشی با نقشهی خلوت استفاده کنید:
فرش کلاسیک ، فرشی با نقشهی شلوغ و پر نقشونگار است. در خرید فرش کلاسیک توجه کنید، چنانچه دکوراسیون اتاق شما، شلوغ و پر از اشیاء و لوازم تزئینی است، بهتر است فرشی با نقشهی خلوتتر استفاده کنید تا باعث شلوغی بیشتر فضای اتاق نشود.
• برای دکوراسیون ساده، از فرشی با نقشهی پر و ریزتر استفاده کنید:
چنانچه اتاقی که قصد فرش کردن آن را دارید از نظر چیدمان خلوت است، بهتر است حین خرید فرش کلاسیک ، مدلهایی را انتخاب کنید که نقشههایی پر کارتر و شلوغتر دارند. نقش و نگار تودرتو و پیچیدهی این گونه فرشها، باعث میشود از خلوتی اتاق کاسته شود و تعادل رعایت شود.
• برای فضاهای کمنور و کوچک، از فرشهای رنگ روشن انتخاب کنید:
فضاهایی که نور کمی دریافت میکنند و یا به اندازهی کافی بزرگ و دلباز نیستند، بهتر است با فرشهایی به رنگ روشن که ریزنقش و خلوت هستند پوشانده شوند. رنگهای روشن، به راحتی نور محیط را بازتاب میدهند و ازین طریق به پخش نور بیشتر کمک میکنند و باعث میشوند فضا روشنتر و دلبازتر به نظر برسد.
انتخاب فرشهای تیره با نقش و نگار شلوغ، گزینهی مناسبی برای اتاقهای کمنور و کوچک نیستند، زیرا اتاق شما را از آنچه که هست، کوچکتر و کدرتر نشان میدهد.
• اگر چیدمان اتاق خلوت است، از فرشهایی با رنگهای تیره و خانواده گرم استفاده کنید:
چنانچه دکوراسیون اتاقی که قصد دارید برای آن فرش خریداری کنید، ساده و خلوت است، بهتر است فرشی با رنگ تیرهتر که از خانوادهی رنگهای گرم است انتخاب کنید تا از سردی فضا بکاهد و به گرما و صمیمت اتاق بیفزاید.
• فرش را به اندازهی مناسب خریداری کنید:
زیبایی یک فرش کلاسیک متاثر از طرح و نقشهی آن است و نباید بخشی از طرح و نقشهی آن، زیر اشیاء اتاق، مثل مبلمان و میز، پنهان شود. هنگام خرید فرش کلاسیک توجه داشته باشید که ابعاد فرش انتخابیتان به گونهای باشد که به طور کامل در وسط اتاق پهن شود و گوشه یا بخشی از آن، زیر وسایل منزلتان پنهان نماند. پیشنهاد ما این است زمانی اقدام به خرید فرش کلاسیک کنید که سایر اجزای منزلتان را چیدهاید و دقیقا میدانید که به چه فرشی و با چه ابعادی نیاز دارید!
• کیفیت را فدای قیمت نکنید!
اگر فرش کلاسیک را به منظور استفاده در اتاق پذیرایی و نشیمن استفاده میکنید، پیشنهاد ما این است که از فرشهایی با تراکم بالا استفاده کنید. هر چه تراکم فرش بالاتر باشد، به آن معناست که ریزنقشتر بوده و بالطبع قیمت بالاتری دارد.
به عنوان مثال، یک فرش ۱۵۰۰ شانه از یک فرش ۱۰۰۰ شانه یا ۷۰۰ شانه، نفیستر و باارزشتر است و گزینهی ایدهآلتری است که برای اتاق پذیرایی مورد استفاده قرار بگیرد.
• رنگ و طرحی را انتخاب کنید که به زودی از آن دلزده نشوید:
فرش کالای گرانبهایی است و هر چه نفیستر باشد، قیمت آن بیشتر خواهد بود. بنابراین نمیتوانید به سرعت و در بازههای زمانی کوتاه، فرشتان را تعویض نمایید. در هنگام خرید فرش کلاسیک ، طرح و نقشهای را انتخاب کنید که به زودی از آن خسته و دلزده نمیشوید.
مطمئن شوید، رنگ فرش با روحیه شما سازگار است. سعی کنید از خرید رنگهای خاص که به طور موقت مد میشوند اجتناب کنید، زیرا اینگونه رنگها به همان سرعتی که مد میشوند، از مد هم میافتند و بعد از آن، نه دیگر به درد شما میخورند و نه میتوانید آن را به قیمت مناسب بفروشید.
از خرید فرشهایی با نقشههای شلوغ و درهم پیچیده نیز اجتناب کنید، زیرا اینگونه فرشها به زودی شما را خسته میکنند و طرحهای آن، ممکن است برایتان تکراری شود.
• برای پذیرایی از فرشهای چند رنگ استفاده کنید:
یک پیشنهاد هوشمندانه در خرید فرش کلاسیک برای اتاق پذیرایی این است که فرشی متشکل از چند رنگ را انتخاب کنید. البته نه آنقدر شلوغ که دلزدهتان کند! فایدهی این کار این است که با تغییر رنگ مبلها، پرده، کاغذ دیواری و سایر اجزای دکوراسیون، احتمال بیشتری دارد که فرشتان با رنگهای جدید هماهنگ باشد و نیاز نباشد فرشی که سالم و تمیز مانده را صرفا به خاطر هماهنگ نبودن با دکوراسیون منزل، تعویض کنید.
• برای اتاق خواب، از فرش کلاسیک سادهتر استفاده کنید:
چنانچه فرش کلاسیک را برای اتاق خوابتان میپسندید، از طرحها و نقشههای سادهی آن انتخاب کنید، زیرا اتاق خواب محلی برای آرامش است و بهتر است با یک طرح و نقشهی ساده و خلوت، ذهن و روان خود را دعوت به آرامش کنید.
• به قابلیت شستوشوی فرش توجه داشته باشید:
هنگام خرید فرش کلاسیک ، حتما از فروشنده راجع به نحوهی شستوشوی آن سوال بپرسید. فرش چه دستباف باشد و چه ماشینی، باید در فواصل منظم شستوشو شود تا گرد و غبار فرو رفته در بطن آن، خارج و پاکسازی شود. بنابراین باید فرشی را بخرید که در برابر شستوشو مقاوم بوده و با یک بار شستوشو فرسوده نشود.
سخن پایانی :
انتخاب و خرید فرش کلاسیک با وجود زیباییهای چشمنوازی که در بطن خود دارد، کار چندان سادهای نیست و دلیل آن، همان نقش و نگارهای پیچیدهای است که قرنهاست با فرهنگ و تمدن ما خو گرفته است. این طرحها و نقشهها، چنان با سرشت و سرنوشت ما آمیختهاند که هر کدام حرفی و سخنی برای گفتن دارند؛ پس پر بیراه نیست اگر بگوییم قصهی آنها را نباید در هر جایی پهن کنید!
از همراهی شما با زیلوکس سپاسگزاریم.
شما میتوانید با مراجعه به بخش فروشگاهزیلوکس ضمن بازدید از محصولات و مقایسه با سایر کالاهای موجود در بازار به اطمینان کافی دست یافته و خریدی آسان همراه با رضایتمندی داشته باشید.