فرش مناسب راهرو چگونه باید باشد؟

راهرو یا کوریدور فضایی است که دو اتاق جداگانه را به هم وصل می‌کند. راهروها کاربردهای متفاوتی دارند، به عنوان مثال در فضای بیرونی ساختمان‌ها (به خصوص در شهرک‌ها) فضایی به عنوان راهرو در نظر گرفته می‌شود. به طور معمول دو طرف این نوع از راهرو را با درختچه‌های کوچک محدود می‌کنند تا مسیر عبور مشخص باشد. مثالی دیگر می‌تواند مسیر عبوری در باغ‌ها و فضاهای تفریحی باشد که کف آن را با سنگ چین و یا پله‌های کوچک از فضای سبز اطراف جدا می‌کنند. این نوع راهرو محیط را زیباتر و دلنشین‌تر می‌کند و فضایی برای قدم زدن به وجود می‌آورد.

در این مقاله به بررسی راهروهایی که در خانه‌های مسکونی به کار می‌روند و انتخاب مناسب‌ترین کفپوش‌های برای آن می‌پردازیم.

ضرورت وجود راهرو

تصور کنید که نقشه‌ کشی واحد مسکونی را بر عهده دارید. به این صورت که فضایی باز در اختیار شما قرار می‌دهند تا آن را با رعایت اندازه‌های استاندارد به قسمت‌های مختلف تقسیم بندی کنید. اگر متراژ فضایی که در اختیار دارید بالای ۱۰۰ متر باشد، می‌توانیم واحدی سه خوابه در نظر بگیریم که بزرگ‌ترین اتاق خواب (به اصطلاح اتاق مستر و یا اتاق والدین) توسط راهرویی نسبتاً باریک از فضایی پذیرایی جدا می‌شود. این نوع استفاده از راهرو به طور معمول از محبوبیت بیشتری برخوردار است، زیرا علاوه بر این که حریم اتاق‌ها حفظ می‌شود و دیوارهای سالن پذیرایی یکدست به نظر می‌رسد.

افراد بیشترین زمان و هزینه خود را صرف دکوراسیون سالن پذیرایی، آشپزخانه و اتاق خواب می‌کنند اما توجه چندانی به راهروها ندارند. این در حالی است که بیشترین رفت و آمد در راهروها صورت می‌گیرد. اگر در استفاده از فضای راهروها کمی وقت و زمان به خرج بدهیم، زیبایی بیشتری را به خانه هدیه می‌دهیم. محلی که هنگام رفت و آمد بین اتاق‌ها از آن عبور می‌کنیم باید کف پوش راحتی داشته باشد. بهترین کفپوشی که می‌توانیم برای آن در نظر داشته باشیم فرش است.

انتخاب فرش راهرو

در خانه‌های ایرانی استفاده از فرش سابقه‌ و محدودیت طولانی مدتی دارد. انتخاب فرش و به طور کلی کفپوش کاری سخت است. به این علت که گزینه‌های موجود فیلترهای زیادی را رد می‌کنند تا تبدیل به انتخاب نهایی شوند. کفپوش باید کاملاً متناسب و درخور فضایی باشد که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال نمی‌توانیم فرش‌های دستبافت بسیار گران قیمت و یا فرش‌های مینیاتوری با تعداد شانه و تراکم بسیار بالا را در محل‌هایی استفاده کنیم که رفت و آمد و پاخور زیادی دارد. یکی از فضاهایی که رفت و آمد زیادی در آن صورت می‌گیرد، راهرو است.

بسیاری از افراد با این تصور که راهروها زیاد در معرض دید نیستند، از چیدمان و زیبایی آن غافل می‌شوند. اضافه کردن فرشی مناسب به راهرو می‌تواند علاوه بر حس راحتی و تناسب با دیگر قسمت‌های خانه، از آسیب‌های احتمالی به افراد خانه و یا اشیایی که ممکن است با زمین برخورد کند، پیشگیری می‌کند. یکی دیگر از دلایل ما برای پوشاندن کف راهرو جلوگیری از سر و صدایی است که هنگام راه رفتن بر روی آن ایجاد می‌شود. انتخاب فرش برای راهرو کار سختی نیست اما اصول و قواعدی دارد که بهتر است رعایت شود.

در انتخاب فرش مناسب برای راهرو ویژگی‌هایی از جمله ابعاد و اندازه‌ها، جنس نخ و الیاف، رنگ و طرح را در نظر می‌گیرند. در ادامه به بررسی برخی از این ویژگی‌ها می‌پردازیم:

۱- فرش مناسب راهرو از نظر طرح و مدل

اولین نکته‌ای که خریداران فرش و به طور کلی لوازم منزل به آن توجه می‌کنند، زیبایی و شکل ظاهری است. خوشبختانه در بازار فرش آن قدر تنوع طرح و رنگ وجود دارد که تمام سلیقه‌ها را پوشش دهد. به همین علت امکان ندارد که طرح مورد علاقه‌تان را پیدا نکنید. انتخاب فرش راهرو کمی آسان‌تر از انتخاب فرش برای اتاق نشیمن و اتاق خواب است، زیرا وسایل زیادی در کنار آن قرار نمی‌گیرد تا ملزم به رعایت تناسب با تک تک آن‌ها باشیم.

طرح و رنگی که برای فرش راهرو در نظر می‌گیرد، کاملاً به نظر و سلیقه‌ی شخص شما بستگی دارد. ممکن است بخواهید از فرش‌ها سنتی با رنگ‌های اشباع شده و طرح‌های شلوغ استفاده کنید و یا فرش‌های مدرن و ساده با رنگ‌های خنثی را ترجیح بدهید. به هر حال چیزی که اهمیت دارد زیبایی و حس راحتی است که آن فرش به فضای شما هدیه می‌دهد. اگر طرح‌های ریز نقش و ظریف بیشتر مورد پسند شماست، می‌توانید فرش‌ ماشینی با تعداد شانه‌ی بالا انتخابی مناسب است. البته قبل از هر چیزی بهتر است میزان بودجه‌ای که به خرید فرش اختصاص داده‌اید را افزایش دهید.

۲- فرش مناسب راهرو از نظر ابعاد و اندازه

فرش مناسب راهرو

قبل از اقدام به خرید فرش برای راهرو می‌بایست بررسی کنیم که چه مقدار از فضای راهرو را می‌خواهیم با فرش بپوشانیم. بعد از آن باید مشخص کنیم که چه شکلی از فرش مناسب‌تر است، فرش‌های باریک، گرد و بیضی شکل، پهن و مستطیلی و ….

فرشی که به عنوان فرش راهرو شناخته می‌شود به طور معمول باریک و کوتاه است. پیشنهاد ما این است که حتماً اندازه‌های راهرو را هنگام خرید در نظر داشته باشید.

راهروها را در اندازه‌های استانداردی تولید می‌کنند. اما در مواردی شکل و اندازه‌ی راهرو طبق استانداردها ساخته نمی‌شود. در این صورت می‌توانید مستقیماً به یک کارخانه‌ی تولید کننده فرش ماشینی سفارش دهید که فرشی با اندازه‌های سفارشی شما تولید کند. البته در بیشتر کارخانه‌ها سفارش جفتی می‌گیرند، یعنی در سفارشی که می‌دهید اندازه‌ی فضای مورد نظر شما باید به دو نصف مساوی تقسیم شود تا در نهایت یک جفت فرش با اندازه‌های مناسب برای راهرو داشته باشید.

ابعاد استاندارد برای فرش‌های راهرو به صورت زیر است:

  • یک متر در ۱٫۵
  • یک متر در ۲
  • یک متر در ۳
  • ۵ متر در ۲٫۲۵
  • یک متر در ۴

فرش‌های رولی نیز با عرض ۵۰ سانتی موجود هستند که بسته به نیازتان می‌توانید آن را خریداری کنید.

۳- فرش مناسب راهرو از نظر جنس

همان طور که پیش‌تر اشاره کردیم، یکی از پاخورترین فضاهای خانه راهرو است. بنابراین لازم است فرشی که در راهرو مورد استفاده قرار می‌گیرد از جنس و کیفیتی مرغوب برخوردار باشد تا در درازمدت دچار رنگ پریدگی، شکافتگی و یا ظاهری ناپسند نشود.

فرش مورد استفاده در راهرو باید کمترین میزان پرز را داشته باشد تا گرد و غبار و آلودگی کمتری را جذب کند و شستشوی آن نیز راحت باشد. فرش‌های ماشینی پرز کوتاه و ساده‌ای مانند گلیم و گبه می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

فرش‌هایی که در راهرو و آشپزخانه مورد استفاده قرار می‌گیرند، بیشتر از فرش‌های مورد استفاده در دیگر قسمت‌های خانه به شستشو نیاز پیدا می‌کنند. به همین جهت استفاده از فرش‌های ماشینی جنس درجه یک با الیاف نایلونی و پلی استر به صرفه‌تر است. علت این است که فرش‌هایی با این جنس علاوه بر این که دوام و مقاومت بالاتری در برابر شستشو و حرارت دارند، قیمت بهتری نیز دارند.

۴- فرش مناسب راهرو از نظر تعداد شانه و تراکم

تعداد شانه‌ و تراکم فرشی که برای راهرو انتخاب می‌کنید، بستگی به سلیقه و البته بودجه‌ای دارد که در اختیار دارید. اگر می‌خواهید که فرش شما جزئیات بیشتری را به نمایش بگذارد باید تعداد شانه‌ی بالاتر از ۱۰۰۰ داشته باشد، برای مثال فرش فانتزی راهرویی ۱۲۰۰ شانه کاشان که در بازار به وفور یافت می‌شود.

هر چه تعداد شانه و تراکم فرش (تعداد گره‌های موجود در یک متر از آن) بیشتر باشد، فرش طرح‌های زیباتر و البته وزنی سنگین‌تر خواهد داشت. فرش‌های با تعداد شانه‌ی بالاتر دوام و ماندگاری بالاتری دارند اما نکته‌ی منفی که وجود دارد این است که شستشوی آسانی ندارند، زیرا برای حرکت دادن آن باید نیروی زیادی را صرف کرد. علاوه بر همه‌ی این‌ها، این فرش‌ها قیمت بالاتری نیز دارند.

فرش‌های راهرو هم مانند فرش‌های معمولی در تعداد شانه‌های فرش برشی ۵۰۰ شانه ، ۷۰۰، ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ تولید می‌شوند که این امر دست خریداران را در انتخاب باز می‌گذارد.

انواع فرش مناسب برای راهرو

فرش مناسب راهرو

اگر سری به بازار فرش بزنید، تنوع طرح و رنگ شما را شگفت زده خواهد کرد. مدل‌های متنوع و خاصی از فرش وجود دارد که طیف وسیعی از سلایق را پوشش می‌دهد. از فرش‌های دستبافت، سنتی و عتیقه گرفته تا فرش‌های ماشینی فانتزی و مدرن برای علاقمندان دکوراسیون داخلی ساده و مدرن، در بازار موجود است.

در ادامه به معرفی مناسب‌ترین فرش‌ها برای راهرو می‌پردازیم:

۱- فرش راهرو مدل سنتی

اگر از طرفداران سبک دکوراسیون سنتی و کلاسیک هستید، فرش برشی مدل سنتی بهترین انتخاب خواهد بود. فرش‌ سنتی در ابعاد استاندارد و سفارشی در بازار موجود است.

گلیم، گبه و جاجیم انواعی از فرش سنتی با اندازه‌های استاندارد هستند. اگر به دنبال فرش‌های سنتی با قیمت مناسب هستید، می‌توانید نوع ماشینی آن را انتخاب کنید که طرفداران زیادی دارد.

در فرش‌های سنتی، نقش‌ و نگارهای اصیل ایرانی به وفور دیده می‌شود. درست مثل فرش‌هایی که در قبایل ایرانی بافته می‌شد نقش‌های هندسی و طرح‌هایی مانند طرح افشان زیبایی و جلوه‌ی ویژه‌ای به فرش و فضایی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر انتخاب شما فرش سنتی است، اما مطمئن نیستید که بین گلیم و جاجیم کدام یک را انتخاب کنید بدانید که تفاوت این دو تنها در ارتفاع خاب است که باعث کم و زیاد شدن ضخامت آن می‌شود.

اگر فرشی با ضخامت بالا نیاز دارید گلیم فرش انتخاب بهتری است. اما اگر بدون پرز بودن فرش برای شما مهم است، جاجیم انتخاب بهتری است زیرا در بافت آن تنها تار و پود استفاده می‌شود و پرز (نخ خاب) به کار نمی‌رود. جاجیم به همین سبب ضخامت کمتری نیز دارد.

۲- فرش راهرو مدل شنل

فرش شنل یا همان فرش بلژیکی ضخامتی کم و ظاهری براق دارد. الیاف به کار رفته در فرش شنل ابریشم مصنوعی و یا همان ویسکوز است. این فرش‌ها دارای طرح‌های بسیار متنوع و زیبایی هستند که دست شما را در انتخاب باز می‌گذارند. اما توجه داشته باشید که به خاطر ظرافت بالایی که دارند، ممکن است از دوام و ماندگاری خیلی بالایی برخوردار نباشند. ابعاد قالیچه‌ای فرش‌های پرزبلند شنل کاملاً برای راهروها مناسب است.

۳- فرش راهرو طرح سه بعدی

فرش‌های سه بعدی به نسبت دیگر فرش‌ها جدیدتر هستند. این فرش‌ها دارای طرح‌هایی زنده و پویا هستند، به نحوی که چشم‌ها از نگاه کردن به آن خسته نمی‌شود. تعداد شانه‌ای که برای فرش سه بعدی در نظر می‌گیرند، به طور معمول ۵۰۰ شانه است به این علت که تعداد رنگ‌های زیادی در آن به کار برده نمی‌شود.

اگر در فرش‌های طرح سه بعدی جستجو کنید، طرح و رنگ زیادی را نمی‌یابید. زیرا این فرش‌ها عموماً در دو رنگ و یا به صورت تک رنگ موجود هستند. این فرش‌ها را در هر نقطه‌ای از خانه از جمله راهرو می‌توان به کار برد.

۴- فرش راهرو طرح شگی

همان طور که از اسم فرش‌های شگی و یا پرزبلند پیداست، این فرش‌ها دارای پرزهای بلندی هستند. خاب و یا ارتفاع نخ در فرش‌های شگی چیزی  حدود ۵۰ میلی‌ متر است. همین بلندی خاب فرش شگی از طرفی باعث نرمی و لطافت آن می‌شود و از طرفی دیگر شستشوی آن را به کاری سخت مبدل می‌کند.

این فرش‌ها را بیشتر در اتاق کودک، آشپزخانه، راهرو و در کل در محل‌هایی که رفت و آمدهای زیادی صورت می‌گیرد، به کار می‌برند. طرح و رنگ فرش‌های شگی محدود است، اما در طرح سه بعدی نیز تولید می‌شود. باخرید فرش مدرن از فروشگاه زیلوکس می توانید از شرایط اقساط نیز بهره مند شوید و فرشی با کیفیت را در محیط منزل پهن کنید.

سخن آخر

جستجو برای یافتن مناسب‌ترین فرش مناسب راهرو و ترکیب آن با دیگر اجزای دکوراسیون داخلی خانه، می‌تواند به راحتی و با فوت کمترین وقت از طریق اینترنت صورت بگیرد. می‌توانید برای خرید فرش مدنظرتان از فروشگاه‌های آنلاین، بازار و یا به طور مستقیم از کارخانه‌ی فرش‌بافی اقدام کنید.

در این مقاله از زیلوکس نکاتی درباره ی انتخاب درست فرش مناسب راهرو گفته شد، این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

منبع 

۱/۵ - (۱ امتیاز)
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *