شاید تصور کنید که فرش مدرن فقط گزینه جذابی برای اتاق خواب است و یا اینکه بهتر است از آن در فضای پذیرایی خانه استفاده نکنید؛ در حالی که اینطور نیست. در حال حاضر فرش مدرن و فانتزی با طرحها و نقشهای جذاب و منحصر به فردی در بازار وجود دارد تا دست شما برای دکوراسیونی زیباتر، کاملا باز باشد.
من در این صفحه از زیلوکس قصد دارم تمام ویژگیهای فرش مدرن را بررسی کنم. همچنین نکات مهم قبل از خرید فرش مدرن بیان میشود تا بتوانید خریدی مقرون بهصرفه، زیبا و منحصر به فرد را برای خانه خود رقم بزنید. با ما همراه باشید تا نکات خرید فرش ماشینی بررسی کنیم .
فرش مدرن و فانتزی چیست؟
مهمترین ویژگی در انواع فرش مدرن و فانتزی این است که طرحها و نقشهای روی آن تفاوت بسیار زیادی با فرشهای سنتی و کلاسیک دارد. اما در متریال به کار رفته در بافت این نوع فرش، استفاده از جنس طبیعی مانند پنبه و کتان و یا مواد شیمیایی و پلیاستر، رایج است. به همین دلیل بر اساس نوع متریال به کار رفته، قیمت فرش متفاوت خواهد بود.
فرش مدرن در یک دستهبندی کلی از نظر بلندی پرز قابلتقسیم به دو دسته هستند. فرش شگی در دسته فرشهای پرز بلند قرار دارد و فرشهای شنل و فریز نیز جزء فرشهای پرز کوتاه هستند. به همین دلیل شما میتوانید با توجه به سلیقه، علاقه و سبک زندگی خودتان، فرش فانتزی مناسب را انتخاب کنید و در دکور خانه به کار ببرید.
انواع فرش مدرن
در ادامه با انواع فرش مدرن پرز کوتاه شامل فرش شنل و فریز آشنا میشویم.
فرش شنل چیست؟
ویژگی این نوع فرش مدرن، پرزهای کوتاه در زمینه آن است و طرحها بهصورت نقش برجسته بافته میشوند. این فرش چیزی شبیه گلیم فرشهای دستباف است؛ اما از نظر متریال الیاف و طرحها و نقشهایی که روی آن بافته شده، تفاوت زیادی دارد. همچنین فرش مدرن شنل هم بیشتر در رنگهای محدود و در تناژ خنثی بافته میشود، این در حالی است که در گلیم فرش سنتی دستباف با مجموعهای از رنگهای شاد و متنوع روبرو هستیم.
نکته جالب توجه دیگر درباره فرش شنل این است که با وجود پرزهای کوتاه در این فرش، نرمی و لطافت مطلوبی دارد و در صورتی که لکه و آلودگی روی آن بنشیند، بهراحتی تمیز میشود و دستوپا گیر نیست.
فرش شنل یا فرش بلژیکی، فرشی مقاوم، بادوام و لطیف است که با رنگبندی زیبا بافته میشود. متریال این فرش در بیشتر موارد از جنس پلیاستر، پلی پروپلین، آکریلیک و پشم است. در این میان فرش شنل با الیاف متریال آکریلیک هیت ست دارای مزایای بیشتری است و ماندگاری بیشتری دارد.
استفاده از متریال آکریلیک در بافت این فرش موجب میشود که بوی نامطبوع مواد شیمیایی نداشته باشد. همچنین آکریلیک در دسته الیاف مرغوبی قرار دارد که در بافت فرشهای ماشینی باکیفیت نیز استفاده میشود؛ به همین دلیل هنگام راه رفتن روی این فرش احساس زبری و زمختی در آن نخواهید داشت.
استفاده از الیاف مرغوب در بافت فرش شنل باعث میشود که فرش کاملا ضد چروک و ضد لک باشد و بعد از چند بار شستشو و قرار گرفتن در برابر نور خورشید، کیفیت و مقاومت خود را از دست ندهد.
نکته جالب توجه دیگر درباره فرش مدرن و فانتزی شنل این است که قسمت پشت آن از لاتکس است و به همین دلیل بهخوبی روی سطوح لغزنده مانند سرامیک و سنگ قرار میگیرد. به همین دلیل حرکت و رفتوآمد روی فرش باعث تکان و سرخوردن آن نمیشود و نظم دکور خانه را به هم نمیریزد.
ابعاد فرش شنل
این فرش مدرن و فانتزی در شکلهای مختلف هندسی مانند مستطیلی، مربع، دایره و بیضی بافته میشود. همچنین ابعاد و اندازه آن معمولا در اندازههای کوچکتر از ۹ متر است و به همین دلیل انتخابی مناسب برای فضاهای کوچک مانند آشپزخانه، اتاق خواب و اتاق کودک محسوب میشود.
برای شستشوی این فرش ابتدا با جاروبرقی سطح فرش را تمیز کنید و حتی بهتر است آن را بتکانید تا گرد و غبار نفوذ کرده در بافت فرش نیز از بین برود. بعد از آن با توجه به متریال الیاف فرش، شستشوی آن را انجام دهید. برای این کار اطلاعاتی که در پشت فرش درج شده مطالعه کنید.
اگر فرش با الیافی مانند آکریلیک بافته شده است، برای شستشو بهتر است از شامپو فرش و آب ولرم استفاده کنید. دقت کنید که به هیچوجه از پودر لباسشویی در شستشوی این فرش استفاده نکنید، زیرا در موقع خشک شدن، قسمت پشت فرش و ریشه آن زرد رنگ خواهد شد.
برای خشک کردن فرش شنل نیز بهتر است از قرار دادن آن در مقابل نور مستقیم خورشید خودداری کنید؛ زیرا نور آفتاب میتواند باعث بور شدن فرش شود. برای این کار پیشنهاد میشود که فرش را در معرض جریان هوای آزاد و در سایه قرار دهید.
فرش فریز چیست؟
در میان انواع فرش مدرن و فانتزی، فرش فریز شباهت بسیار زیادی به گلیمهای دستباف و سنتی دارد و برجستگی خاصی روی آن دیده نمیشود. همچنین در فرش فریز ماشینی از متریال مصنوعی مانند پلیاستر در بافت الیاف آن استفاده میشود.
نکته مهم دیگر اینکه این فرش مدرن دارای تراکم بالایی در بافت است و تابیدگی نخ آن بسیار زیاد است. همچنین برای بافت آن سعی میشود از رنگهای شاد و روشن استفاده شود تا زیبایی و نشاط را به دکوراسیون فضا دعوت کند.
علاوه بر آن، یکی از ویژگیهای مثبت در این نوع فرش، مقاومت بسیار بالای آن است و علت این مسئله نداشتن پرزهای بلند در فرش است. به همین دلیل بهترین انتخاب برای قسمتهای پرترافیک خانه است و شستشوی مداوم آن موجب آسیب در کیفیت و ماندگاری فرش فریز نمیشود.
این فرش مدرن و فانتزی به دلیل مقاومت بسیار بالا، سبکی و وزن کم، شستشوی راحت و قیمت پایین، گزینه بسیار خوبی برای دکوراسیون مدرن و قسمتهای پرترافیک خانه محسوب میشود. همچنین با توجه به اینکه فرش فریز در طرحها و رنگهای متنوع بافته میشود، میتوانید از گزینه مناسب در راهپله، آشپزخانه، راهرو، اتاق خواب و یا قسمتهای پر رفت و آند خانه استفاده کنید.
درنهایت اینکه این فرش پرز کوتاه شباهت زیادی به گلیم دارد، اما دقیقا شبیه آن نیست. در گلیم پرزی روی سطح گلیم دیده نمیشود؛ اما در فرش فریز پرزهای کوتاهی بافته میشوند و به همین دلیل شبیهترین فرش به موکت است.
نکات مهم قبل از خرید فرش مدرن و فانتزی
اگرچه تا حدود زیادی با ویژگیهای انواع فرش مدرن مثل فرش مدرن ۱۰۰۰ شانه و فانتزی آشنا هستیم و گزینه مناسبی در قسمتهای پرترافیک خانه هستند؛ اما هنوز هم نکات مهمی هستند که باید قبل از خرید این فرش به آنها توجه کرد. این موارد شامل:
فرش را برای چه فضایی در نظر گرفتید؟
قبل از هر چیز به این سوال پاسخ دهید که میخواهید فرش مدرن در انواع مختلف شگی، فریز و یا شنل را در چه محیطی از خانه بیاندازید؟ با پاسخ به این سوال بهخوبی میتوانید گزینه بهتر را انتخاب کنید. بهطور مثال برای فضایی مانند راهرو و آشپزخانه، فرش شنل و یا فریز انتخابهای مناسبتری هستند. اما در صورتی که میخواهید در فضایی مانند اتاق خواب و یا اتاق کودک یک فرش مدرن بیاندازید، خرید فرش شگی با پرز بلند پیشنهاد میشود.
طرح و نقش فرش مدرن
بعد از اینکه بهطور دقیق مشخص کردید که برای چه فضایی به دنبال فرش مدرن و فانتزی هستید، حالا باید فرشی بخرید که متناسب با سبک و رنگهای فضای مدنظر باشد. بهطور مثال برای آشپزخانهای با رنگهای غالب کرمی و قهوهای به سراغ فرش مدرن در تناژ قهوهای بروید. در این صورت همخوانی بهتری در فضا ایجاد میشود.
همچنین برای فضاهای کم رفتوآمد خانه میتوانید انتخابهای گستردهتری از نظر رنگ داشته باشید. با توجه به اینکه فضاهای کم ترافیک کمتر کثیف میشوند، میتوانید از رنگهای روشن و شاد استفاده کنید تا دکور خانه سبکی زیباتر پیدا کند.
علاوه بر آن، حتما در هنگان انتخاب فرش مدرن و قبل از هر چیز تناژ غالب رنگی در فضای خانه را ارزیابی کنید و فرشی متناسب با رنگ غالب خانه بخرید. البته تضاد هم زیبایی خاص خود را دارد؛ اما هر نوع تضادی زیبا نیست و ممکن است جذابیت سایر دکوراسیون را هم از بین ببرد.
نکته مهم بعدی اینکه با توجه به شلوغی و خلوتی خانه، طرح فرش را انتخاب کنید. اگر خانهای با دکوراسیون شلوغ و طرحهای درهم پیچیده در مبلمان و پرده دارید، میتوانید سادگی را در فرش به نمایش بگذارید تا تضاد بین این طرحها همدیگر را تکمیل کند. همچنین بهتر است برای فضاهای بزرگی مانند اتاق نشیمن از فرش مدرن با طرح ساده کمک بگیرید.
نور محیط نیز در انتخاب رنگ فرش موثر است. بهطور مثال برای خانهای با نور طبیعی محدود و کم، فرشی با رنگهای روشن و طرحهای خلوت بخرید تا سطح زمین روشنایی را در فضای خانه منتشر کند. در عین حال انتخاب فرش مدرن و فانتزی در رنگهای طوسی خاکستری، بژ و سایر رنگهای ملایم باعث بزرگتر نشان دادن فضا است و جلوه بصری زیباتری در دکوراسیون ایجاد میکند.
جنس فرش مدرن و فانتزی
همانطور که بیان شد انواع فرش مدرن با استفاده از متریال مختلفی مانند آکریلیک، پلیاستر، پلیپروپیلن و… بافته میشوند. در این میان کاربرد متریال آکریلیک برای برخی از فرشهای مدرن، گزینه بهتری است و کیفیت آن را تا حد زیادی افزایش میدهد.
نمیتوان انکار کرد که کاربرد آکریلیک باعث بالا رفتن قیمت فرش میشود؛ اما در نظر داشت باشید که کیفیت و عمر مفید فرش نیز به شکل مطلوبی بیشتر میشود. همچنین بعد از چندین بار شستشوی فرش، نرمی و لطافت آن از بین نمیرود. این در حالی است که فرشهای بافته شده با پلیاستر، بعد از شستشو کیفیت اولیه خود را از دست میدهند و ضخامت و زبری زیادی پیدا میکنند.
البته این موضوع درباره تمامی فرشهای مدرن صدق نمیکند. بهطور مثال فرش فریز دارای بافتی خشک و شبیه به موکت است و شستشوی مداوم آن نیز نمیتواند باعث از بین رفتن شکل اولیه آن شود. اما برای خرید فرشی مانند فرش شنل بهتر است به سراغ متریال آکریلیک بروید تا کیفیت و ماندگاری فرش را بهطور همزمان به دست بیاورید.
کلام پایانی
در این صفحه از زیلوکس نکات مهم درباره خرید فرش مدرن و فانتزی بیان شد. همچنین دو نوع فرش مدرن پرز کوتاه شامل فرش شنل و فریز به همراه ویژگیهای متفاوت آنها بررسی شد. هرکدام از این فرشها انتخاب مناسبی برای فضاهای مختلفی هستند. همچنین باید با توجه به رنگ و دکور غالب در محیط، فرش مناسب را برای خانه خود انتخاب کنید.